Добро пожаловать
Вход / Регистрация

Родители најавуваат бојкот во градинката „Кочо Рацин“ поради кадровски промени

Спасибо! Поделитесь с друзьями!

URL

Вам не понравилось видео. Спасибо за то что поделились своим мнением!

К сожалению, только зарегистрированные пользователи могут создавать списки воспроизведения.
URL


Добавлено от Admin В Новости телеканала 24/365
4 Просмотры

Описание

Меѓаши: Повредени се правата на децата во градинката во „Кочо Рацин“, со смената на воспитувачката
15.01.2018 | 19:10МакедонијаПрочитано: 230
Детската амбасада „Меѓаши“ и родители на децата од градинката во „Кочо Рацин“, реагираат на смената на воспитувачката, од првата мала група. Велат дека со тоа се прекршени правата на децата, а новата директорка не ги земала во предвид мислењата на родителите кога одлучила да ја смени воспитувачката.

Од Министерството за труд и социјална политика пак возвратија дека тие само даваат согласност за вработување, а вработувањето и распределување на кадарот е во надлежност на општините, односно на директорите на установите за детска заштита, посочуваат од МТСП реагирајќи на прес-конференцијата на првата детска амбасада во светот ,,Меѓаши’’.

Написать комментарий

Комментарии

Комментариев нет.
RSS
Яндекс.Метрика